|
[rozrywka] Muza w Bleach |
| Autor |
Wiadomość |
Gohansssj2

Imie: Martin
Wiek: 16 Na forum: 1102 dni Posty: 3 Skąd: Tam gdzie Goku
|
Wysłany: 20-09-2007, 18:00
|
|
mam pytanie jak nazywa się piosenka openingu?? albo jakiś link do pobrania tej piosenki a jak jest więcej openingow to chodzi mi o ten co jest w pierwszych odcinkach |
|
|
|
 |
Matheo
 Nie ufam Jarząbkowi

Imie: Mateusz
Wiek: 20 Na forum: 1363 dni Posty: 1847 Skąd: Stolica Zachodnio-Pomorskiego
|
Wysłany: 22-09-2007, 10:23
|
|
Którego openingu?
Co do muzyki z blicza to dalej uważam, że jest świetna. Muzyka z nowej sagi według mnie jest na poziomie pierwszego osta czyli jest bardzo bardzo dobra. Do drugiego osta nic nie mam jednak mniej kawałków mi się z niego już podoba. Poziomy openingów są różne ale ogólnie nie narzekam ... |
Nie położę głowy za przewodniczącego sorry...
On będzie rządzić [...] Batem i pałą |
|
|
|
 |
Seikaden

Imie: Magdalena
|
Wysłany: 22-09-2007, 10:33
|
|
Jak tylko obejrzałem pierwszy odcinek Bleacha, to wiedziałem że Orange Range - Asterisk będzie długo gościł na mojej playliście. Kolejny opening Tecnolife, też mi się podobał, jednak nie tak bardzo jak pierwszy.
Co do endingów. Najlepszy według mnie to Houki Boshi i zaraz po nim Yui - Life. Pierwszy szybki i dynamiczny, a drugi spokojny i przyjemny dla ucha.
Jeśli chodzi o muzę inną niż opy i endy, to najbardziej wpada w ucho kawałek "On the precipice of defeat". To skrzypienie w krytycznych momentach zawsze mi się podobało.
Kolejnym bardzo dobrym kawałkiem jest ten (którego tytułu nie znam) gdy np: Isane Kotetsu przekazuje wiadomość o zdradzie Aizena innym. Bardzo ładny i przyjemny. |
[ So Fine :* ] [ Sweet Child O' Mine ] |
|
|
|
 |
ruu_roo

Imie: Andrzej
|
Wysłany: 03-10-2007, 12:22
|
|
bleacha ogladam juz od jakiegos czasu, jestem na 131 epku..i muzyka jest jednym z elementow dzieki ktorym anime nabiera niepowtarzalnego klimatu : )..wczoraj zassalem sobie soundtrack(vol1,vol2 i the best of bleach), musze powiedziec ze kawalki Sagisu Shiro wgniataja w ziemie : )...nie bede wymienial poszczegolnych utworow, bo wszystkie sa bardzo dobre, oczywscie jedno podobaja mi sie bardziej inne mniej..ale o ogolnie jest miodzio..nie ma co pisac : ) bo przez slowa dzwieku nie wydobede ), takze jezeli ktos jeszcze nie mial okazji..chetnie podam linki : )
BLEACH OST 1
http://rapidshare.com/files/55290587/B_OST_01.rar
BLEACH OST 2
01. Choked
02. Emergence of the Haunted
03. On the Verge of Insanity
04. Confrontation
05. Diago 45 degrees Tango
06. Dodo Dance
07. Splaaash Boogie
08. Ominous Premonition
09. Phenomena
10. Demolition Drive
11. Here to Stay
12. A Requiem
13. Compassion
14. Citadel of the Bount
15. The Calling
16. Shadow's Masquerade
17. Whisper of the Apocalypse
18. Back to the Wall
19. Rage of Lunacy
20. Torn Apart
21. Swan Song
22. 999
23. Number One (Nas-T Mix)
http://rapidshare.com/fil...ST_02.part1.rar
http://rapidshare.com/fil...ST_02.part2.rar
BLEACH THE BEST
01. Asterisk
02. Life is Like a Boat
03. Thank You!
04. D-technoLife
05. Houki Boshi
06. Happy People
07. Ichirin no Hana
08. Life
09. My Pace
10. Hanabi
11. Movin!
http://rapidshare.com/files/55291969/B_T_B.rar |
GLORY!GLORY!MAN UNITED! |
|
|
|
 |
Alek24

Imie: Aleksander
|
Wysłany: 08-10-2007, 12:26
|
|
| Czy ktoś wie jak nazywa się kawałek który gra na napisach końcowych w OVA - The Sealed Sword Frenzy? Proszę o tytuł i wykonawcę czy coś |
|
|
|
 |
Soi Fong

Na forum: 1054 dni Posty: 1
|
Wysłany: 16-10-2007, 17:07
|
|
Szukam dwóch kawałków.
1. Kończy się tuż przed tym jak Urahara mówi Ichigo o przecięciu swojego kapelusza. To jest 20 odcinek bodajże, więcej nie wiem
2. Jest gdzieś w końcowych odcinkach, jest smutny. Kiedy Ulqiorra odchodzi ze swoimi kumplami gdy ci mieli odwrócić ich uwagę od Inoue. Mówi coś wtedy o resztach jego reiatsu, o nowej technice. Później ta melodia jest chyba gdy Inoue sie żegna z Ichigo. Ponieważ są to nowe odcinki nie wiem czy OST z tym już wyszedł.
Z góry dzięki |
|
|
|
 |
chomski

Imie: wojtas
|
Wysłany: 23-10-2007, 12:40
|
|
| Zgadzam sie z moimi poprzednikami, openingi bleach są na imponującym poziomie. Asterisk-orange range słucham do tej pory, D-technoLife tez jest fantastyczny. bardzo mile zostałem zaskoczony kiedy po powrocie z SZkocji wrzuciłem najnowsz 2 epy..... After Dark- Asian Kung-Fu Generation zmiotło mnie z nó jestem pod wielkim wrazeniem |
|
|
|
 |
maks95

Na forum: 1223 dni Posty: 10
|
Wysłany: 31-10-2007, 07:47
|
|
Ogólnie muza w bleachu jest spoko-openingi lubię m.in. Asterisk,Ichirin no Hana iw ogóle są niezłe.A jak chodzi o soundtracki to lubię na przykład ,,ditty for daddy'' ,albo ,,on the precipice of defeat''.Raz mi się jeszcze spodobała akcja jak Ichigo leciał na jakiegoś gościa walnąć go,i była muzyczka ,,Number One'',Ichigo uderzył,a ten gość się obronił i nagle muzyczka się ,,wyłączyła'' |
|
|
|
 |
Kajetan

Imie: Kajetan
|
Wysłany: 09-11-2007, 22:21
|
|
| hmmm...Never Meant to Belong to mi sie podoba:P i pytanie: czy ktoś zna może tytuły utworów, które pojawiają się między innymi jak w anime pojawia sie espada...? chodzi mi to te "hiszpańskie" akcenty:) |
|
|
|
 |
Devius

Imie: Michał Jerzy
|
Wysłany: 09-11-2007, 22:40
|
|
Muzyka w Bleach ? Naprawdę rewelacyjna Orange Range i utwór Asterisk od czasu gdy pierwszy raz obejrzałem Bleacha gości na mojej liście, aż do dzisiaj Tak samo jest z openingiem zespołu UVERworld. Jestem ciekaw czy będą jeszcze takie opningi |
|
|
|
 |
siekier1994

Na forum: 1012 dni Posty: 7
|
Wysłany: 03-12-2007, 14:39
|
|
Muzykka w Bleach jest the best. Ulubiony utwór opening season 4 Beat Crusauders - Tonight (chyba dobrze napisałem).
Cały soundtrach można pobrać ze trony http://www.bleachexile.com |
|
|
|
 |
Shioko

Na forum: 1014 dni Posty: 1
|
|
|
|
 |
Tomcio039

Imie: Darek
Wiek: 18 Na forum: 1000 dni Posty: 17 Skąd: Gostyń /Wielkopolska
|
Wysłany: 09-12-2007, 18:59
|
|
Muzyka w Aniem jak i openingi i edingi są genialne można ich normalnie słuchać a nie tak jak w innych anime
Najbardziej podobał mi się 1 eding
Nawet se na kompa ściągnąłem jako mp3 |
|
|
|
 |
Lemon300

Na forum: 989 dni Posty: 2
|
Wysłany: 20-12-2007, 19:56
|
|
tez chcialbym wiedziec co to...
wie ktos...?? |
|
|
|
 |
Kotołak Chaosu

Imie: Maciek
|
Wysłany: 20-12-2007, 20:08
|
|
| Ten utwór to "Senna" i znajduje się na soundtracku z 1 filmu Bleach "Memories of Nobody" |
- You're not allpowerfull!
- Well, I should be!!! Someday I will be!! |
|
|
|
 |
|
|